Dansk produceret whisky?

Mød Allan Poulsen, Brygmester og destiller på Ørbæk Bryggeri, Kim Møller Elshøj, Blender og storyteller ved Nyborg Destilleri og Lars Kragelund, Bromatolog og Teknisk direktør i Arcus Denmark A/S, på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole. Vores gæster fortæller om de tekniske og kemiske forhold ved at destillere professionelt samt deres erfaringer med at fremstille og sælge whisky på det danske marked. Der vil være smagsprøver på seminaret.

Danmark har set en udvikling de sidste 10 år, hvor flere bryggerier kaster sig over at producere whisky især. Men – hvad er principperne bag destillation og whisky fremstilling? Hvad skal der til for selv at fremstille de stærke dråber? Er der risici forbundet med fremstillingen og hvordan undgår man dem i givet fald? Hvad betyder råvarer, fremstilling og lagring for det færdige resultat? Kan man få succes internationalt med et dansk produceret produkt? Adskiller dansk produceret whisky sig fra whisky produceret i andre lande? Og hvordan ser markedet for dansk fremstillet whisky egentlig ud? Disse – og sikkert mange flere spørgsmål kan du få svar på ved dette seminar. Oplæggene vil være på engelsk.

For hvem?
Arrangementet er for alle, der interesserer sig for god dansk
whisky og måske overvejer selv at gå i gang

Program
Kl. 15:00 Velkomst v. Gitte Gross, direktør for SSB
Kl. 15:05 Lars Kragelund, Arcus Denmar A/S om forskellen på ægte brændevin og aromatiseret spiritus, lovgivning, processer der bidrager til spiritussens sensoriske profil, opbygning af en pot stil og lidt om de myndigheder, der bør konsulteres inden man går i gang.
Kl. 16:05 Pause
Kl. 16:20 Allan Poulsen, Ørbæk Bryggeri, fortæller om whisky fremstilling i praksis. Hvad betyder råvarer, fremstillingsproces og
lagring for whiskyens aromaprofil?
Kl. 16:50 Kim Møller Elshøj, Nyborg Destilleri fortæller om Ørbæk Bryggeri’s erfaringer med at udvide bryghuset med whisky
produktion og om det danske marked for whisky.
Kl. 17:30 Netværk og smagsprøver.

Hvor
Arrangementet foregår på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole, Gamle Carlsberg Vej 16, 1799 København V., den 25. januar 2017 kl. 15-18.

Pris
Arrangementet koster 1200 kr. og 300 kr. for studerende. Tilmelder du dig med en kollega er prisen 1000 kr. pr. person. Priser er ekskl. moms.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig via linket Application form på
www.brewingschool.dk

appl form